УЕФА клубско лиценцирање за сезона 2015/2016

Објавено на 22 Јуни, 2015 во Лиценцирање, Вести


Согласно временската табела од постапката за лиценцирање за натпреварувања во УЕФА за сезона 2015/2016, 9(девет) клубови доставија пријави за лиценцирање, и тоа:

ФК Вардар АД – Скопје;

ФК Хоризонт Турново АД – с.Турново;

ФК Металург АД – Скопје;

ФК Работнички АД – Скопје;

ФК Шкендија АД – Тетово;

ФК Ренова АД – с.Џепчиште;

ФК Силекс АД – Кратово;

ФК Пелистер АД – Битола; и

ФК Тетекс АД – Тетово,

По извршениот преглед на документацијата, Одделението за лиценцирање при ФФМ достави извештај за секој клуб поединечно до Комисијата за лиценцирање на ФФМ, која е надлежна за донесување на одлуки.

На својата седницата, Комисијата за лиценцирање, ги донесе следните одлуки:

На клубовите:

ФК Металург АД – Скопје;

ФК Пелистер АД – Битола,

да не се издаде лиценца за учество во УЕФА натпреварувања за сезона 2015/2016.

Додека за клубовите:

ФК Хоризонт Турново АД – с.Турново;

ФК Вардар АД – Скопје;

ФК Работнички АД – Скопје;

ФК Шкендија АД – Тетово;

ФК Ренова АД – с.Џепчиште;

ФК Силекс АД – Кратово;

ФК Тетекс АД – Тетово,

Да се издаде лиценца за учество во УЕФА натпреварувањата за сезона 2015/2016.

Клубовите своите домашни натпревари ќе ги одиграат на единствениот лиценциран стадион за УЕФА клубски натпреварувања: Националната Арена Филип II во Скопје.

УЕФА преку ФФМ го задржува правото да изврши посета на лице место во секое време во однос на доставената документација како и да побараат дополнителни докази во понатамошниот период.

Клубовите кои обезбедија учество во натпреварувањата на УЕФА, ќе влезат во процесот на Финансиски Фер Плеј, каде што се должни да известуваат и понатаму.

Со добивање на оваа лиценца, тоа не значи автоматски дека клубовите добиле лиценца за учество во домашното првенство за сезона 2015/2016.

Одделение за лиценцирање
   
   
А репрезентација