Содржини

29.06.2017   ФФМ - Фудбалски Асови

ВРЕМЕПЛОВ: 16 ЈУНИ 1994 година - 49-ти КОНГРЕС НА ФИФА

ФУДБАЛСКИОТ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА СТАНУВА 186-та ПОЛНОПРАВНА ЧЛЕНКА НА ФИФА

08.04.2016   ФФМ - Фудбалски Асови

Времеплов: Победа од Скопје, прв шампион на Македонија

Кога е одиграно првото фудбалско првенство на Македонија? Колку екипи ја сочинувале тогашната Прва лига? Кој беше првиот шампион на нашата држава? Одговорот на овие прашања сигурно ќе ги интересира помладите љубители на фудбалот во Македонија.

28.12.2014   ФФМ - Фудбалски Асови

Еузебио, Еду, Џаиќ, Шекулрац...го запалија Штип

Пред триесетина години љубителите на фудбалот во Штип имаа можност да ги видат познатите имиња на светскиот фудбал на простувањето на Шекуларац од активно играње...

Календар
А репрезентација