Одржан семинар за доктори од МФЛ и Национални селекции

Објавено на 20 Јануари, 2020 во Вести, Семинари


Комисија за медицина и анти - допинг на ФФМ одржа годишен лиценцен семинар за клупски доктори. На семинарот во х. „Континентал“ во Скопје беа присутни доктори и физиотерапевти од клубовите во МФЛ и националните селекции.

Во продолжение може да ги преземете презентациите на стручните предавачи кои земаа учество на семинарот: 

-  Повреди во фудбалот, дијагноза и третман - д-р Илија Стоилов  - претседател на Комисија за медицина и анти - допинг на ФФМ;

Повреди во фудбалот, дијагноза и третирање - д-р. Илија Стоилов.pptx 

- Повреди на колено -  д-р Небојша Настов - Хирург / Трауматолог;

Повреди на колено - д-р Небојша Настов.pptx 

- Повреди на прекумерна експолатација -  специјализант д-р Невзат Јонузи;

Повреди на прекумерна експлоатација - д-р Невзад Јонузи.pptx 

- Повреди на колк и препонска регија - д-р Андреј Николовски - Хирург спец. по дигестивна хирургија;

Повреди на колкот и препонската регија - д-р. Андреј Николовски.pptx 

- Акутни спортски повреди на скочен зглоб  - д-р Андреј Гавриловски - Универзитетска Клиника за Трауматологија;

Акутни спортски поврди на скочен зглоб - д-р. Андреј Гавриловски.pptx 

-  Повреди на мусклулна регија, дијагноза и лекување - д-р Дарко Димитровски - специјализант по трауматологија;

Мусклуни повреди дијагноза и третман - д-р. Дарко Димитровски.pptx 


   
   
А репрезентација