ОДЛУКИ ОД СОСТАНОК НА ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА НА ФФМ НА ДЕН 09.12.2015

Објавено на 09 Декември, 2015 во Одлуки


Фудбалерот на Ф.К. “Победа“ од Прилеп, Котески Даниел,со ИД број 105159 исклучен во 80 минута поради неспортско однесување – втор жолт картон , на  натпреварот од  14-то коло на Втора МФЛ:Ф.К.“ Велазерими 77 “ –  Ф.К.“Победа“ одигран на ден 28.11.2015 во 13,00 часот на стадионот на Велазерими 77 во Кичево,  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1(еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  29.11.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Силекс“ од Кратово, Рудан Момчило,со ИД број 119982 исклучен во 72 минута поради недозволен старт – втор жолт картон , на  КУП натпреварот од  ¼ финале-втор натпревар:Ф.К.“Силекс“ –  Ф.К.“ Работнички “ одигран на ден 02.12.2015 во 13,00 часот на стадионот во Кратово,  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1(еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  03.11.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Силекс“ од Кратово, Рудан Стефан,со ИД број 119981 исклучен во 81 минута поради недозволен старт – втор жолт картон , на  натпреварот од  17-то коло прва МФЛ :Ф.К.“ Силекс “ –  Ф.К.“Шкендија“ одигран на ден 06.12.2015 во 13,00 часот на стадионот во Кратово,  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1(еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  07.12.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Шкендија“ од Тетово, Радески Марјан,со ИД број 105205 исклучен во 55 минута поради неспортска игра симулација – втор жолт картон , на  натпреварот од  17-то коло прва МФЛ :Ф.К.“ Силекс “ –  Ф.К.“Шкендија“ одигран на ден 06.12.2015 во 13,00 часот на стадионот во Кратово,  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1(еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  07.12.2015 година.

Претставникот  на Ф.К. “Хоризонт Турново“ од Турново, Николоски Јане, исклучен-одстранет во  79  минута поради  неспортско однесување кон главниот судија на  натпреварот од петнаесето коло на прва МФЛ:Ф.К.“Хоризонт Турново“ –  Ф.К.“ Вардар “ одигран на ден 22.11.2015 во 13,00 часот на стадионот во Турново  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на вршење на секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт во траење од 1 месеци.

Казната тече од  23.11.2015 година.
   
   
А репрезентација