ОДЛУКИ ОД СОСТАНОК НА ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА НА ФФМ НА ДЕН 07.10.2015

Објавено на 07 Октомври, 2015 во Одлуки


Фудбалерот на Ф.К. “Љубанци“ од с. Љубанци, Насевски Стојанче,со ИД број 101030 исклучен во 37  минута поради  груба игра –неввнимателен старт на средина на теренот на  натпреварот од  1/8 финале Куп прв натпревар:Ф.К.“Македонија“ –  Ф.К.“Љубанци“ одигран на ден 30.09.2015 во 15,30 часот на стадионот во Ѓорче Петров  согласно  член  40од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 2 (два) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  01.10.2015 година.

Претставникот на Ф.К. “Ренова“ од Џепчиште, Абдула Ферат, исклучен-одстранет од терен  во 78  минута поради неспортски однос на  натпреварот од  1/8 финале Куп прв натпревар: Ф.К.“ Ренова “ – Ф.К.“Силекс“ одигран на ден 30.09.2015 во 15,30 часот на стадионот Боговиње  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на вршење на секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт во траење од 1(еден) месец.

Казната тече од  01.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Младост“ од Царев Двор, Елмазовски Илир,со ИД број 102498 исклучен во 90+5  минута поради  неспортски однос-втор жолт картон на  натпреварот од деветто коло на Прва МФЛ:Ф.К.“Хоризонт Турново“ –  Ф.К.“Младост“ одигран на ден 04.10.2015 во 15,00 часот на стадионот  во Турново  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 ( еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  05.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Металург“ од Скопје, Илиески Дарко,со ИД број 105206 исклучен во 45  минута поради  недозволена игра со рака-втор жолт картон на  натпреварот од деветто коло на Прва МФЛ:Ф.К.“Работнички“ –  Ф.К.“Металург“ одигран на ден 04.10.2015 во 15,00 часот на Арена “Филио втори“ во Скопје  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 ( еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  05.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Еуромилк“ од Скопје, Ристовски Милан,со ИД број 101581 исклучен  веднаш по завршување на натпреварот  поради неспортско однесување , вербална расправија и кошкање со противнички фудбалер на  натпреварот од  седмо коло на Втора МФЛ:Ф.К.“Еуромилк“ –  Ф.К.“Велазерими 77“ одигран на ден 03.10.2015 во 15,00 часот на стадионот во Цементарница,  согласно  член 35од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1(еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  04.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Велазерими 77“ од Кичево, Маркоски Ристе,со ИД број 100819 исклучен веднаш по завршување на натпреварот  поради неспортско однесување , вербална расправија и кошкање со противнички фудбалер на  натпреварот од  седмо коло на Втора МФЛ:Ф.К.“Еуромилк“ –  Ф.К.“Велазерими 77“ одигран на ден 03.10.2015 во 15,00 часот на стадионот во Цементарница,  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1(еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  04.10.2015 година.
   
   
А репрезентација