ОДЛУКИ ОД СОСТАНОК НА ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА НА ФФМ НА ДЕН 02.12.2015

Објавено на 02 Декември, 2015 во Одлуки


Фудбалерот на Ф.К. “Вардар“ од Скопје, Хамбарџумјан Ховханес,со ИД број 119998 исклучен во 25 минута поради недозволен старт – втор жолт картон , на  КУП натпреварот од  ¼ финале-прв натпревар:Ф.К.“Шкендија“ –  Ф.К.“Вардар“ одигран на ден 26.11.2015 во 13,00 часот на стадионот на Чаир во Скопје,  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1(еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  27.11.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Силекс“ од Кратово, Рудан Стефан,со ИД број 119981 исклучен во 82 минута поради недозволен старт – втор жолт картон , на  КУП натпреварот од  ¼ финале-прв натпревар:Ф.К.“Работнички“ –  Ф.К.“Силекс“ одигран на ден 25.11.2015 во 13,00 часот на стадионот во Велес,  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1(еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  26.11.2015 година.
   
   
А репрезентација