О Д Л У К И НА Дисциплинска комисија од 07.05.2014

Објавено на 07 Мај, 2014 во Одлуки

Дисциплински одлуки од 07 мај, 2014 год.

Фудбалерот на Ф.К. “Пелистер“ од Битола Миленковски Филип ,со ИД број 102165 исклучен во 69 минута поради недозволен старт – втор жолт картон на натпреварот од 31 коло на прва МФЛ, помеѓу ФК Хоризонт Турново  и Ф.К.Пелистер одигран на ден 04.05.2014 во 15:00 на  стадионот во Битола,  согласно член 35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 ( еден)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од 05.05.2014 година

Фудбалерот на Ф.К. “Шкендија“ од Тетово  , Усеини Мухамед со ИД број 102489 исклучен во 70 минута поради  недозволен старт-втор жолт картон на натпреварот од 31 коло на прва МФЛ, помеѓу ФК Шкендија  и Ф.К.Ренова  одигран на ден 04.05.2014 во 15:00 на  стадионот во Тетово,  согласно член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на  1 ( еден)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од 05.05.2014 година

Фудбалерот на Ф.К. “Ренова“ од Џепчиште  , Муслиу Висар со ИД број 100389 исклучен во 21 минута поради недозволено спречување на противнички фудбалер во ситуација запостигнување на гол од 31 коло на прва МФЛ, помеѓу ФК Шкендија  и Ф.К.Ренова  одигран на ден 04.05.2014 во 15:00 на  стадионот во Тетово,  согласно член  35  од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на  2 ( 2 два)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од 05.05.2014 година

Фудбалерот на Ф.К. “Врапчиште “ од Врапчиште,Јашар Амир со ИД броj 103 679 исклучен во 70 минута поради недозволен старт- втор жолт картон на натпреварот од 27 коло на втора МФЛ, помеѓу ФК Локомотива  и Ф.К.Врапчиште одигран на ден 03.05.2014 во 16:30 на  стадионот во Скопје,  согласно член 35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 (еден)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од 04.05.2014 година

Се поведува дисциплинска постапка против Комет администраторот на Ф.К. “Локомотива “ од Скопје ,Матевски Урош  отстранет - исклучен во 29  минута поради  неспортски однос кон главниот судија на натпреварот на втора МФЛ, помеѓу ФК Локомотива  и Ф.К.Врапчиште одигран на ден 03.05.2014 во 16:30 на  стадионот во Скопје.Лицето Матевски Урош се суспендира до донесување на Одлука. Суспензијата тече од  04.05.2014 година.

Се задолжува лицето Матевски Урош да достави писмена изјава во рок од 3(три) дена од денот на приемот.

Се поведува дисциплинска постапка против  Претставникот на Ф.К. “Тиверија “ од Струмица , Анчев Ристо  отстранет - исклучен во 83  минута поради  неспортски однос кон главниот судија на натпреварот на втора МФЛ, помеѓу ФК Кожуф (Миравци)  и Ф.К.Тиверија одигран на ден 03.05.2014 во 16:30 на  стадионот во Миравци.Лицето Анчев Ристо се суспендира до донесување на Одлука. Суспензијата тече од  04.05.2014 година.

Се задолжува лицето Анчев Ристо да достави писмена изјава во рок од 3(три) дена од денот на приемот.

Фудбалерот на Ф.К. “Кожуф (Миравци)“ од Миравци  , Каракамишев Бојан со ИД број 100919 исклучен во 90+2  минута поради недозволена игра – втор жолт картон на натпреварот од 28 коло на втора МФЛ, помеѓу ФК Врапчиште и Ф.К.Кожуф (Миравци)  одигран на ден 06.05.2014 во 16:30 на  стадионот во Струга,  согласно член 35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 ( еден)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од 07.05.2014 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Локомотива од Скопје  , Иванов Иван со ИД број 100919 исклучен во 63 минута поради вулгарно неспортско однесување на натпреварот од 28 коло на втора МФЛ, помеѓу ФК Новаци и Ф.К. Локомотива  одигран на ден 06.05.2014 во 16:30 на  стадионот во Новаци,  согласно член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1( еден )  првенствени или куп натпревари. Казната тече од 07.05.2014 година

Тренерот на Ф.К. “Хоризонт Турново“ од Турново  , Влахо Александар со лиценца  број 161 исклучен-отстранет  од терен во 44минута поради вулгарно неспортско однесување кон главниот судија на натпреварот од 30 коло на прва МФЛ, помеѓу ФК Металург и Ф.К.Хоризонт Турново  одигран на ден 26.04.2014 во 15:00 на  стадионот во Турново,  согласно член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на на вршење на секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт во траење од 1(еден) месец. Казната тече од 27.04.2014 година

Ф.К.“Брегалница 2008“ од Штип се казнува со парична казна  од 300 ( триста ) евра,согласно член  51 а во врска со став 3 и 8  , од Дисциплинскиот правилник на ФФМ, а поради палење на пиротехнички средства на трибина на Куп натпреварот 1-2 финале : Ф.К.Брегалница 2008 – Ф.К.Работнички  одигран  на ден 16.04.2014 година во Штип.

Ф.К.“Руфеја“ од Милетино се казнува со одземање на 9(девет) негативни бода за натпреварувачката 2014-2015 и парична казна  од 1000 ( илјада ) евра, а поради  неоправдано напуштање на натпреварувањето во натпреварувачката 2013-2014 година во втора МФЛ.

Казната тече од 07.06.2014 година

Ф.К.Зајази од Зајас се казнува со забрана на играње на 7(седум) натпревари без присаство на публика на свој терен како домаќин на првенствени или куп натпревари согласно член 51 од Дисциплинскиот правилник на ФФМ.

Казната тече од 13.04.2014 година

Одиграните натпревари под суспензија на Ф.К.Зајази од Зајас како домаќин (со Ф.К.Новаци на ден 19.04.2014 година во Ресен 25 коло и со Ф.К.Силекс на ден 03.05.2014 година во Куманово 27 коло) се засметуваат во рамките на казната изречена под точка 1 од оваа Одлука.
   
   
А репрезентација