О Д Л У К А на Дисциплинска комисија на ФФМ од 24.05.2014

Објавено на 16 Мај, 2014 во Одлуки


Фудбалерот на Ф.К. “Металург“ од Скопје Пеев Оливер ,со ИД број 102501 исклучен во 32 минута поради удирање со колено во грб противнички фудбалер во прекин на игра на натпреварот од финалето на купот на Р.Македонија, помеѓу ФК Работнички  и Ф.К.Металург одигран на ден 07.05.2014 во 20:00 на  Арена Филип Втори во Скопје,  согласно член 42 а во врска со член 3 и 8 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 3 ( три)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од  08.05.2014 година   
   
А репрезентација