О д л у к и На дисциплинска комисија на ФФМ на ден 27.08.2014

Објавено на 27 Август, 2014 во Одлуки


Фудбалерот на Ф.К. “Влазними“ од Струга Мена Арслан,со ИД број 101299 исклучен во 90 минута порадинедозволена игра  на натпреварот од 1/16 финале на КУП  помеѓу: Ф.К.Влазними од Струга - ФК Вардар од Скопје одигран на ден 20.08.2014 во 17:00 на  стадионот во  Струга,  согласно член 40 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 2 (два)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од  21.08.2014 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Влазними“ од Струга Назифи Јетон,со ИД број 104450 исклучен во 90 минута поради недозволена игра  на натпреварот од 1/16 финале на КУП  помеѓу: Ф.К.Влазними од Струга - ФК Вардар од Скопје одигран на ден 20.08.2014 во 17:00 на  стадионот во  Струга,  согласно член  40 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 2 (два)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од  21.08.2014 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Гоблен Јуниор“ од Куманово Алиу Еркан,со ИД број 105369  исклучен во 84  минута порадинедозволена игра со рака –втор жолт картон  на натпреварот од 1/16 финале на КУП  помеѓу: Ф.К.Гоблен Јуниор од Куманово - ФК Тетекс од Тетово одигран на ден 20.08.2014 во 17:00 на  стадионот во  Ѓорче Петров,  согласно член 35  од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1  ( еден)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од  21.08.2014 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Тетекс“ од Тетово  Симјаноски Жарко,со ИД број 100837  исклучен во 27  минута поради недозволена игра на натпреварот од 1/16 финале на КУП  помеѓу: Ф.К.Гоблен Јуниор од Куманово - ФК Тетекс од Тетово одигран на ден 20.08.2014 во 17:00 на  стадионот во  Ѓорче Петров,  согласно член 35  од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 2  ( два)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од  21.08.2014 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Победа Јуниор“ од Прилеп Јанкоски Ицко,со ИД број 105237  исклучен во 87  минута поради неспортски однос–втор жолт картон  на натпреварот од 1/16 финале на КУП  помеѓу: Ф.К.Победа Јуниор од Прилеп - ФК Металург од Скопје одигран на ден 20.08.2014 во 17:00 на  стадионот во Прилеп,  согласно член 35  од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1  ( еден)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од  21.08.2014 година.

Се поведува дисциплинска постапка против ФК Работник Џумајлија поради откажување од понатамошното натпреварување во КУП натпреварите и неодигрување на натпреварот со Ф.К.Силекс Кратово во рамките на 1/16 финалето на Купот. Се задолжува ФК Работник Џумајлија – овластено лице од клубот да достави писмена изјава во рок од 3 дена од денот на приемот во врска со овој настан.

Фудбалерот на Ф.К. “Брегалница 2008 “ од Штип Блажески Томислав ,со ИД број 100912 исклучен во 88 минута поради недозволена игра на натпреварот од 4 коло од Прва МФЛ помеѓу: ФК Хоризонт Турново - ФК Брегалница 2008 одигран на ден 24.08.2014 во 17:00 на  стадионот во  Турново,  согласно член  40  од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 2 ( два)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од  25.08.2014 година

Фудбалерот на Ф.К. “Силекс “ од Кратово,Џонов Ѓорѓе,со ИД број 101168 исклучен во 89 минута поради недозволена игра на натпреварот од 4 коло од Прва МФЛ помеѓу: ФК Работнички - ФК Силекс одигран на ден 23.08.2014 во 17:00 на  Арена Филип втори во Скопје,  согласно член 40  од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на2 (два)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од  25.08.2014 година

Фудбалерот на Ф.К. “Ренова“ од Џепчиште Фетаи Саимир,со ИД број 100379 исклучен во78 минута поради  недозволен старт – втор жолт картон на натпреварот од 4 коло од Прва МФЛ помеѓу: ФК Ренова – Ф.К.Работнички одигран на ден 24.08.2014 во 17:00 на  градскиот стадион во Тетово,  согласно член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на  1( еден)  првенствени или куп натпревари. Казната тече од  25.08.2014 година.

Се поведува дисциплинска постапка против ФК Хоризонт Турново од Турново поради  слаба организација – необезбедена стабилна интернет конекција потребна за непречено извршување на делегатската должност на натпреварот од 4-то коло Прва МФЛ : Ф.К.“Хоризонт Турново“- Ф.К.“Брегалница 2008“одигран  на стадионот  во Турново на 24.08.2014 година. Се задолжува Ф.К.“Хоризонт Турново“- од  Турново – овластено лице од клубот да достави писмена изјава во рок од 3 дена од денот на приемот во врска со овој настан.

Се поведува дисциплинска постапка против Васовски Александар помошен тренер на Ф.К.Вардар од Скопје со број на лиценца ---- ,исклучен  отстранет од теренот во 84 поради недозволено влегување во терен на натпреварот од 4 коло  ФК Тетекс – Ф.К.Вардар одигран на стадионот во Ѓорче Петров на 24.08.2014.

Лицето Васовски Александар помошен тренер на Ф.К.Вардар Скопје се СУСПЕНДИРА до донесување на Одлука.

Суспензијата тече од 25.08.2014 година.

 Се задолжува Васовски Александар  да достави писмена изјава во рок од 3 дена од денот на приемот во врска со овој настан.
   
   
Актуелности

08.04.2024    Вести

Македонија до 14 години: Второ реми без голови против Турција

Неџат Шабани: Бевме подобар противник и заслуживме барам победа на еден од двата натпревари....

06.04.2024    Вести

Женската репрезентација до 19 години запиша нова победа

Селекцијата на Астрид Мерко славеше со 2:0 против Литванија....

Календар
А репрезентација