Женската A репрезентација на тренинг камп во Бугарија

Објавено на 24 Јуни, 2024 во А репрезентација жени


Женската фудбалска репрезентација на Македонија ќе одржи тренинг камп во Банско, Бугарија во периодот од 26. Јуни до 3. Јули 2024.

Тренинг кампот е подготовка за престојните квалификациски натпревари со Летонија на 12. јули во Скопје и со Словенија четири дена подоцна на гостински терен. 

Список на повикани фудбалерки од селекторот Александар Андов:


Голмани: 

Берна Каначки - Карсон, УСА

Викторија Пачурува - ЖФК Тиверија 

Кристина Павловска - ЖФК Шкенфија 

Миа Петровска - ЖФК Бохум Германија 


Одбрана:

Ане Бошевска - ЖФК Тиверија 

Павлинка Николовска - ЖФК Луботен 

Викторија Надева - ЖФК Тиверија 

Галабовска Теона - ЖФК Тиверија 

Кристина Мојсоска - ЖФК АСС Унитед 

Елена Панеска - ЖФК Каменица Саса 

Ихмите Лимани - ЖФК СВ Веинберг 67, Германија 


Среден ред:

Катерина Петкова - ЖФК Истатов 

Радица Велкова - ЖФК Каменица САСА

Хава Мустафа - ЖФК Шкендија

Александра  Марковска - ЖФК  Љуботен

Симона Мајер - Макаби, Израел

Ленче Андрееска 

Елена Петревска - ЖФК Љуботен

Наташа Андонова - ЖФК Леванте, Шпанија                                             


Напад:

Илза Максути - ЖФК АСС Јунајтед

Бојана Петкова - ЖФК Љуботен

Лора Сулејмани - GPSO 92, Франција

Веса Села - ЖФК АС Јунајтед   
   
А репрезентација