Втор круг селектирање за ФФМ-УЕФА Академија (генерација 2007)

Објавено на 18 Септември, 2020 во Вести, Фудбалска академија


Место: ФФМ, Тренинг центар “Петар Милошевски”, Скопје, 22. септември (вторник) 2020.


Собир на кандидатите
 кои беа на ПРВИОТ КРУГ НА СЕЛЕКТИРАЊЕ ВО СКОПЈЕ во 8.00 часот. Кандидатите кои беа НА ПРВИОТ КРУГ НА СЕЛЕКТИРАЊЕ ВО СТРУМИЦА И ОХРИД во 9.00 часот на трибината од теренот со природна треба (терен број 1.) 

Задолжително е носење на заштитни маски и одржување на безбедно растојание од 2. метри помеѓу секое лице.

Пред влезот на трибината на кандидатите ќе им биде извршена дезинфекција на раце и проверка на телесната температура.

Почеток на селектирањето во 8.30 часот - терен број 3. и 4. со вештачка трева. Кандитатите ќе бидат евидентирани и спроведени како екипи до терените за натпревар. Облеката која ја носат на себе ќе се остави на самата трибина каде што е собирот. Секое дете ќе настапува со сопствена спортска опрема (дрес, гаќички, штуцни, костобрани и копачки), а ФФМ секоја екипа ќе ја облече во маркери во различна боја со соодветни бројки на грбот.

Секој кандидат самиот си го организира пристигнувањето и заминувањето до и од терените на ФФМ. За кандидатите од другите градови предлагаме да се организираат до 3 (три) кандидати во едно возило од едно место од каде доаѓаат. 

ЗА ВРЕМЕ НА СЕЛЕКТИРАЊЕТО ЗАБРАНЕТО Е ПРИСУСТВО НА ПУБЛИКА НА ТЕРЕНИТЕ!

ВТОР КРУГ СЕЛЕКТИРАЊЕ СЕЛЕКТИРАЊЕ - СКОПЈЕ

1. ГОРАСТ РИСТОВСКИ 
2. ФУРКАН ХИРДА
3. ХИСАР АЛИ
4. КИРИЛ ДОНЕВСКИ
5. АНДРЕЈ ДОНЧЕВСКИ 
6. МАТЕЈ ТОДОРОВСКИ 
7. ДИМИТРИ КАРЧЕВ
8. ДАВИД ДИМОВСКИ
9. ШЕРИФ МЕНДЕРЕС 
10. ТАРИК КЕРИМИ
11. ДАИМ КАДРИОСКИ 
12. ЛИРИАН ЏЕЛАДИНИ 
13. ЕЛДИН ЈАХОВИЌ
14. ТОМА ГЕОРГИЕВСКИ
15. АЛМИР ФАРИЗИ
16. ФИЛИП ДАМЕВСКИ
17. ДИМИТАР  МАРТИНОВСКИ 
18. СТЕФАН МИЛЧЕВСКИ
19. МАРКО БЛАЖЕСКИ
20. СУДЕЈС ЧАЈАНИ
21. ФИДАН ШЕРИФИ
22. ЈАНЕ ЦВЕТКОВ
23. БЕСМИР ИСМАНИ
24. ЃОРЃИ ТОШЕВСКИ
25. НЕЈАЗИ НУХИЈА
26. ПЕТАР ТРАЈАНОВСКИ
27. МАРКО СТЕФАНОВСКИ
28. ЛУКА АТАНАСОВСКИ
29. АЛБИОН ДЕРЊАНИ
30. ПЕТАР МИЦЕВСКИ
31. ПЕТАР ДАВИТКОВ
32. ЛУКА ЈАНЕВСКИ
33. ЕМИР ШАБОТИЌ
34. АЛЕКСАНДАР ГАШЕСКИ 35. КАМЕНЧО АНДОНОВСКИ
36. ПАВЕЛ ТРАЈКОВСКИ
37. БОЈАН МИТЕВ
38. АНЕЛ МЕХДИУ
39. ЛЕОН СТЕФАНОВСКИ
40. САМИР ФЕТАХУ
41. ШЕФКИ БРУТИ
42. БЕРКАЈ ШАИНИ
43. КРЕНАР ХОТИ
44. ГОЦЕ ТРАЈЧЕВСКИ
45. АНДИ РЕЏАЛАРИ
46. МАРКО КИШ
47. МАТЕЈ ЦВЕТКОВСКИ
48. ФАТЈОН ИМЕРИ
49. СТЕФАН НЕСТОРОВСКИ 50. НЕНАД СТОЈАНЧЕВСКИ 51. ЕНЕС ОСМАНИ
52. ЕЛДИН РАМАНИ
53. ГОРЈАН ТОМОВСКИ
54. ИГЛИ ХАСАНИ
55. ИВАН СТОЈАНОВИЌ


СЕЛЕКТИРАЊЕ - ОХРИД


56. ДАВИД ИЛОСКИ
57. ОНУР БЕШИР
58. ДАВИД КРСТЕВСКИ 
59. МАРТИН НАСТОСКИ
60. НИКОЛА РИСТЕСКИ 
61. АНДРЕЈ ТУТУРЕСКИ 
62. ЕРАНД ЗИБА
63 АНДРЕЈ МУРЏЕСКИ 
64. ЗДРАВКО ПЕРЕСКИ 
65. ЕЛХАН НЕЗИРИ
66. УЛИ МАКСУТИ
67. ЕРИОН АЛИУ
68. АЛБИН БЕЉУЛИ
69. ДАРИО ТУШЕ
70. АНДРЕЈ МИЛОШЕСКИ
71. БОБАН КУЗМАНОСКИ
72. ФЛОРИЈАН РОЧИ
73. ДАВОР РОСИЌ
74. БОРИС ТОЛЕСКИ
75. ДАНИЕЛ ЧАВДАРОВСКИ 76. ВИКТОР ДЕЛОВ
77. ХРИСТИЈАН ЈОВАНОВСКИ 
78. АЛЕКСАНДАР КОЧИШКИ


СЕЛЕКТИРАЊЕ - СТРУМИЦА

79. ЛУКА МУРГОВСКИ
80. МАРИО МИТЕВ
81. ДИМИТАР НИКОЛОВ
82. ФИЛИП ЗАФИРОВСКИ
83. НИКОС КРИТИКОС
84. БОЈАН МИТРОВ
85. СЛАВЧЕ ФИЛЕВ. 86.СТЕФАН АНТОНИЕВ
87. АНТОНИО ЈАНЕВ   
   
А репрезентација