Пријава за учество во прва ЖФЛ лига, за сезона 2017/18

Објавено на 11 Јули, 2017 во Прва ЖФЛ, Вести


Критериуми за учество во 1. МФЛ (жени) за 2017/2018 натпреварувачка година :

-  Да се регистрирани како ЖЕНСКИ ФУДБАЛСКИ КЛУБ согласно позитивната законска регулатива во Р. Македонија и одредбите на:

Правилникот за регистрација, статус и трансфер на фудбалери на ФФМ;

При регистрација на клубови во женски фудбал клубот мора да достави список и документација за регистрација на најмалку 20(дваесет) фудбалери.

-  ЖФК кои се пријавуваат за првпат во 1. МФЛ (жени), со пријавата да приложат доказ (уплатница) за платена гаранција за учество во лига во износ од 250 ЕУ, во денарска против вредност на сметката на ФФМ; 

ПРИЈАВА.doc    
   
Актуелности

15.09.2017    Вести

Влог во развој на женскиот фудбал во Македонија

Фудбалската Федерација на Македонија вложува во развојот на фудбалот во сите сегменти и нивоа од играта, и во таа насока...

Календар

06 Окт

15:00 Македонија - Србија
    У21 квалификации за Европско
20:45 Италија - Македонија
    А репрезентација квалификации за Светско

09 Окт

20:45 Македонија - Лихтенштајн
    А репрезентација квалификации за Светско
А репрезентација