О Д Л У К И ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА НА ФФМ 29.10.2015

Објавено на 29 Октомври, 2015 во Одлуки


Фудбалерот на Ф.К. “Хоризонт Турново“ од Турново, Крстовски Марио,со ИД број 109309 исклучен во 38  минута поради  груба игра на  натпреварот од 1/8 финале КУП втор натпревар:Ф.К.“Скопје“ –  Ф.К.“Хоризонт Турново“ одигран на ден 21.10.2015 во 14,30 часот на стадионот во Железарница  согласно  член  40 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на  2 (два) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  22.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Велазерими 77“ од Кичево, Балажи Куштрим,со ИД број 100820 исклучен во 42  минута поради  неспортско однесување на  натпреварот од девето коло на Втора МФЛ:Ф.К.“Скопје“ –  Ф.К.“ Велазерими 77 “ одигран на ден 24.10.2015 во 13,30 часот на стадионот во Железарница  согласно  член 35  од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 (еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  25.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Велазерими 77“ од Кичево, Сулај Брилант,со ИД број 103417 исклучен во  70 минута поради  неспортско однесување – втор жолт картон на  натпреварот од девето коло на Втора МФЛ:Ф.К.“Скопје“ –  Ф.К.“ Велазерими 77 “ одигран на ден 24.10.2015 во 13,30 часот на стадионот во Железарница  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 (еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  25.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Велазерими 77“ од Кичево, Зеќири Валон,со ИД број 101163 исклучен во  90+1 минута поради  неспортско однесување – втор жолт картон на  натпреварот од девето коло на Втора МФЛ:Ф.К.“Скопје“ –  Ф.К.“ Велазерими 77 “ одигран на ден 24.10.2015 во 13,30 часот на стадионот во Железарница  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 (еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  25.10.2015 година.

Економот  на Ф.К. “Велазерими 77“ од Кичево, Ибраими Ибраим, исклучен-одстранет од резервната клупа во  42  минута поради  неспортско однесување кон службените лица на  натпреварот од девето коло на Втора МФЛ:Ф.К.“Скопје“ –  Ф.К.“ Велазерими 77 “ одигран на ден 24.10.2015 во 13,30 часот на стадионот во Железарница  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на вршење на секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт во траење од 2 месеци.

Казната тече од  25.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Еуромилк“ од Скопје, Христов Симеон,со ИД број 112223 исклучен во 40  минута поради  недолично однесување на  натпреварот од девето коло на Втора МФЛ:Ф.К.“Еуромилк“ –  Ф.К.“ Победа “ одигран на ден 24.10.2015 во 13,30 часот на стадионот во Велес  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 (еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  25.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Победа“ од Прилеп, Велјаноски Виктор,со ИД број 105142 исклучен во 40  минута поради  неспортско однесување и недозволена игра- на  натпреварот од девето коло на Втора МФЛ:Ф.К.“Еуромилк“ –  Ф.К.“ Победа “ одигран на ден 24.10.2015 во 13,30 часот на стадионот во Велес  согласно  член 35 , а во врска со член 40   од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на-2 (два) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  25.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Брегалница 2008“ од Штип, Христов Николај,со ИД број 114115 исклучен во  90 минута поради  недозволен старт – втор жолт картон на  натпреварот од единаесетто коло на Прва МФЛ:Ф.К.“Брегалница2008“ –  Ф.К.“ Силекс “ одигран на ден 25.10.2015 во 13,30 часот на стадионот во Кочани  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 (еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  26.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Шкендија“ од Тетово, Алими Арменд,со ИД број 120091 исклучен во  90+2 минута поради  неспортско однесување – втор жолт картон на  натпреварот од единаесетто коло на Прва МФЛ:Ф.К.“Вардар“ –  Ф.К.“ Шкендија “ одигран на ден 25.10.2015 во 13,30 часот на Арена “Филип Втори“ во Скопје  согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на 1 (еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  26.10.2015 година.
   
   
А репрезентација