Најнова листа на забранети супстанци објавена од Светската антидопинг агенција

Објавено на 24 Ноември, 2023 во Антидопинг, Вести


Во продолжение може да ја преземете листата на забранети супстанци и методи  објавени од WADA - Светска антидопинг агенција, која стапува на сила од 01.01.2024 година:

WADA 2024 List of Prohibited Substances and Methods.pdf 

WADA 2024 Summary of Major Modifications and Explanatory Notes.pdf 

WADA 2024 Monitoring Program.pdf    
   
А репрезентација