Mariot Gavat - përfaqësues i FIFA-s: Jemi krenar me projektet e përbashkëta me FFM-në

Publikuar më 20 Април, 2024 Lajme


Federata e Futbollit të Maqedonisë ka mbajtur Kuvendin Rregullt vjetor. Koordinatorja rajonale e FIFA-s për anëtarët evropianë të federatës Botërore, Mariot Gavat, iu drejtua 58 delegatëve të pranishëm në Kuvend.

“Në vitin 1994, Federata e Futbollit të Maqedonisë iu bashkua FIFA-s si anëtare. Këtë vit ne festojmë tridhjetë vjet bashkëpunim mes dy institucioneve tona. 30 vite miqësi, 30 vite bashkëpunim të shkëlqyer, që jam i sigurt se do të vazhdojë të rritet edhe në të ardhmen. Duke shfrytëzuar këtë mundësi, dëshiroj të nënvizoj se marrëdhëniet e shkëlqyera në të gjitha nivelet janë reflektuar vërtet mes lidershipit tonë për zhvillimin e futbollit në vendin tuaj të bukur”.

“Ne kemi besim se puna së bashku do të ketë një ndikim pozitiv për ta ngritur futbollin në një nivel më të lartë”. Për sa i përket zhvillimit të futbollit, FIFA është shumë krenare për projektet e shumta të përbashkëta që ka realizuar me FFM-në në kuadër të programit FIFA Forward. Jemi veçanërisht të kënaqur të shohim që financimi i FIFA-s po synohet në mënyrë efektive në një komponent kyç të zhvillimit të futbollit - infrastrukturën. Përmirësimi i objekteve të qendrës stërvitore "Petar Milloshevski", përfshirë prozhektorët e rinj dhe rinovimi i fushës, si dhe akomodimi për akademitë e të rinjve të FFM-së, janë dëshmi e qartë e një vizioni afatgjatë dhe përkushtimi për të ushqyer talentet. Vitin e kaluar, FIFA filloi ciklin e tretë të FIFA Forward, duke rritur fondet në dispozicion të çdo shoqate anëtare nga gjashtë në tetë milionë dollarë për cikël. Prandaj, presim të punojmë krah për krah me FFM-në për të vazhduar vënien në dispozicion të këtyre mjeteve për projekte të rëndësishme për zhvillimin e futbollit në mbarë Maqedoninë”.

“Nga pikëpamja sportive, ju uroj gjithë të mirat në ndeshjet kualifikuese të UEFA-s për EURO 2025 kundër Moldavisë më 31 maj dhe Letonisë në korrik. Gjithë të mirat për ekipin tuaj përfaqësues të meshkujve, i cili do të përballet me Ishujt Faroe dhe Armeninë në Ligën e Kombeve në shtator. Për gjithë punën dhe bashkëpunimin e fortë që përmenda më herët, më lejoni t'ju falënderoj që punoni krah për krah me ne në FIFA dhe së bashku luftoni për zhvillimin e futbollit të femrave dhe meshkujve kudo dhe për të gjithë."
   
   
Reprezentacioni A