llço Gjorgjioski: Pres spektakël futbolli që do të tregohet gjatë kohë

Publikuar më 01 Август, 2017 Lajme, UEFA Super Cup


Kanë mbetur vetëm disa ditë deri në ngjarjen më të madhe futbollistike në vendin tonë. Gjithë dashamirët e vërtetë të futbollit presin 8 gushtin, ditën kur do të përplasen mes veti dy nga klubet më të mira në Europë në gjithë historinë e futbollit, Real Madridi dhe Mançester Junajtedi. Shkupi dhe Maqedonia përfundimisht këto ditë do të jenë në qendër të vëmendjes së opinionit sportiv dhe më gjë rë në gjithë botën. Presidenti i Federatës së futbollit të Maqedonisë, Ilço Gjorgjioski thotë se pret spektakël futbollistik që gjatë kohë do të tregohet, lojë fer dhe të hapur dhe me shumë gola. 

“Si president i Federatës së futbollit të Maqedonisë vërtet jam krenar që kemi arritur të realizojmë aktivitetet për ogranizimin e Super Kupës së UEFA-së-Shkupi 2017. Kemi punuar shumë dy vitet e kaluara dhe vlerësoj se bashkë me tjerët të kyçur në organizim, Qytetin e Shkupit dhe Qeverinë e Republikës së Maqedonisë me sukses kemi kompletuar këtë projekt, realizimi i të cilit ka mbetur. Posaçërisht më vjen mirë që pikërisht Federata e futbollit të Maqedonisë me besimin e marrë nga UEFA për organizimin e ndeshjes së Super Kupës u bë një prej ambasadorëve më të mëdhenj të vendit tonë, promovuese e lojës korrekte, të kuyçjes sociale dhe shoqërore, promovuese e vlerave pozitive në shoqërinë tonë. Finalja në Shkup është ngjarje që do të jetë impuls shtesë dhe motivim për zhvillimin e futbollit në vendin tonë dhe në rajon kuptohet. E ardhmja është te talentët e rinjë të futbollit. Po u’a rikujtoj se mbi 5 000 djelmosha të rinjë nga 7-të rajone të ndryshme të Maqedonisë janë pjesë e Ligës së Fëmijëve nën organizim të FFM-së. Si Federatë me gjithë forcat dhe mundësitë do të mundohemi të kontribuojmë edhe më tej që sa më shumë fëmijë të lidhen me sportin dhe futbollin”, thotë Ilço Gjorgjioski, president i Federatës së futbollit të Maqedonisë.

Shkupi është qyteti i parë nga rajoni që fiton organizimin e një gare të futbollit me nivel të këtillë dhe prestigjioz. Ndeshja e Super Kupës së UEFA-së nga Arena Nacionale “Filipi i Dytë” në Shkup do të transmetohet direkt në 216 vende (49 në Europë dhe 167 në gjithë botën), ndërsa mbi 280 shtëpi televizive do të transmetojnë ndeshjen para auditoriumit prej disa miliarda njerëzve. Ilço Gjorgjioski bashkë me presidentin e UEFA-së, Aleksandar Çeferin do të ndajnë medaljet për fituesit.   
   
Reprezentacioni A