Kuvendi i Rregullt i FFM-së, Jozef Kliment: Mbani mend, UEFA gjithmonë është në anën tuaj

Publikuar më 20 Април, 2024 Lajme


Federata e Futbollit të Maqedonisë ka mbajtur sot Kuvendin e Rregullt vjetor. Përfaqësuesi i UEFA-s, Josef Kliment – ​​këshilltar për Shoqatat Kombëtare të UEFA-s, para 58 delegatëve të pranishëm, iu drejtua Kuvendit.

“Mbajtja e një lidhjeje të fortë mes futbollit bazë dhe konkurrencës elitare është në qendër të strategjisë së re gjashtëvjeçare të UEFA-s, United for Success”. Me këtë strategji UEFA synon të çojë më tej rritjen e futbollit në kontinentin tonë duke siguruar diversitet dhe përfshirje në të gjitha nivelet. Jemi të bindur se prioritetet e strategjisë së re do të udhëheqin lojën tonë të bukur në rritjen dhe zhvillimin e mëtejshëm në Evropë dhe do të ruajnë parimet e sportit dhe mundësive të barabarta në të 55 federatat anëtare të UEFA-s."

“FFM është një prej tyre dhe mund të them sinqerisht, një nga federatat kombëtare me zhvillim më të shpejtë. Ky vit është një vit shumë i veçantë pasi ju festoni 30 vjetorin e anëtarësimit të familjes së futbollit në FIFA dhe UEFA.

Që atëherë, shumë gjëra kanë ndryshuar dhe shumë stadiume dhe fusha të reja dhe të rindërtuara janë shfaqur në hartën e vendit tuaj. Jam shumë i lumtur që edhe falë fondeve të programit UEFA Hat-Trick, infrastruktura e futbollit në vendin tuaj po përmirësohet vazhdimisht, gjë që krijon kushte të mira për përgatitjen jo vetëm të ekipeve tuaja kombëtare, por edhe për fillimin e projekteve të reja bazë për t'u rritur pjesëmarrjen e djemve dhe vajzave dhe inkurajimin e lojtarëve të talentuar elitarë të rinj, që është një tjetër synim strategjik i federatës suaj.

Në fushë, ky proces ka dhënë fryte me ekipet tuaja përfaqësuese U17 dhe U19 që arrijnë në raundet elitare të garave të UEFA-s, ekipi U-21 ka debutuar në finalet e Kampionatit Evropian 2017 dhe më në fund ka arritur kulmin me ekipin përfaqësues A që siguron pjesëmarrjen e parë të madhe në turneun final të UEFA EURO 2020.

Falë të gjitha këtyre arritjeve, FFM është bërë e njohur dhe e respektuar nga UEFA. Dëshiroj t'ju përgëzoj për këtë dhe në të njëjtën kohë t'ju uroj gjitha të mirat dhe shumë entuziazëm për aktivitetet tuaja të mëtejshme në zhvillimin e futbollit në vendin tuaj.

Dhe mbani mend, UEFA është gjithmonë në anën tuaj, e gatshme për të ndihmuar dhe ne presim bashkëpunimin edhe në të ardhmen”.
   
   
Reprezentacioni A