Kompletohet procesi i licencimit, nesër hidhet shorti për sezonin e ri

Publikuar më 26 Јули, 2023 Liga e Parë e Maqedonisë, Lajme


Departamenti i Licencimit në kuadër të Federatës së Futbollit të Maqedonisë informon se Komisioni për Licencim pas përfundimit të procesit të licencimit të klubeve për pjesëmarrje në Ligën e Parë në sezonin garues 2023/24 dhe pas shqyrtimit të dokumentacionit të dorëzuar në përputhje me rregullat për dhënien e licencave për klubet për pjesëmarrje në garat e organizuara nga FFM kanë marrë këto vendime:

Licenca për pjesëmarrje në Ligën e PARË për sezonin garues 2023/24 u lëshohet klubeve të mëposhtme:

1. KF Brera  - Strumicë

2. FC Bregallnica 2008  - Shtip

3. KF Vardar - Shkup

4. FC Voska Sport  - Ohër

5. KF Gostivar - Gostivar

6. KF Makedonija Gjorçe Petrov 1932 - Shkup

7. KF Rabotniçki - Shkup

8. KF Sileks  - Kratovë

9. FC Struga Trim Lum  - Strugë

10. KF Tikvesh  - Kavadar

11. KF Shkëndija - Tetovë

12. FC Shkupi 1927  - Shkup

Licencat e lëshuara për klubet nga Liga e Parë janë të kushtëzuara, pra klubet nga Liga e Parë do të humbasin statusin e tyre nëse nuk përmbushin detyrimin për të paguar tarifën e regjistrimit për një ekip që të garoj në Ligën e Parë, do të thotë nuk veprojnë në përputhje me dispozitat e nenit 48 të Propozimeve për garë në Ligën e Parë të Futbollit për sezonin garues 2023/2024, më pas, në vazhdimësi për kohëzgjatjen e sezonit garues 2023/2024 nuk ka shpallur të paktën 15 (pesëmbëdhjetë) kontrata profesionale ose nuk përmbush detyrimin për të paguar tarifën e regjistrimit për kategoritë e të rinjve brenda afatit të caktuar, pra në Propozimet e Konkursit për kategoritë e të rinjve për sezonin garues 2023/2024.

Pas përfundimit të procesit të licencimit dhe vendimeve të marra, Komisioni i Garave të FFM-së ka caktuar shortin për listën e ndeshjeve (Kalendari i parë i ndeshjeve të LPFM Sezoni i Garave 2023/24) të enjten më 27 korrik në orën 11:00 në “Shtëpinë e Futbollit”.
   
   
Reprezentacioni A