Jonuzi dhe Krsteva pjesë e konferencës mjekësore të FIFA-s në Boston

Publikuar më 15 Февруари, 2024 Lajme


Në Boston të SHBA-së brenda periudhës 6 deri 8 shkurt u mbajt konferenca mjekësore e FIFA-s, në të cilën morën pjesë Dr. Nevzat Jonuzi - shef i departamentit të mjekësisë në Federatën e Futbollit të Maqedonisë dhe Dr. Angjelina Krsteva - pjesë e ekipit mjekësor në përfaqësuesen A për femra.

Konferenca e FIFA-s mblodhi së bashku profesionistë mjekësorë nga e gjithë bota në një mbledhje të rëndësishme, duke u dhënë atyre mundësinë për të shkëmbyer njohuri dhe shkëmbim idesh dhe përvojash, si pjesë e përpjekjeve të FIFA-s për ta bërë mjekësinë e futbollit të aksesueshme për të gjitha shoqatat anëtare.

Konferenca dyditore në Boston u fokusua në kërkimet më të fundit shkencore dhe përparimet mjekësore në të gjithë futbollin dhe rolin e FIFA-s në promovimin e shëndetit të lojtarëve në të gjitha nivelet.

“Brenda konferencës së FIFA-s, misioni ynë strategjik është të përmirësojmë shëndetin e lojtarëve duke vendosur standarde në kujdesin dhe menaxhimin klinik dhe ne duam që ato standarde të jenë sa më të larta të jetë e mundur”, tha Dr. Andrew Massey, Drejtor i Departamentit Mjekësor të FIFA-s.

Në konferencën mjekësore, presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino, foli për rëndësinë që organizata botërore i jep kujdesit shëndetësor të lojtarëve.

“Të gjithëve na u desh të merreshim me Covid-19 jo shumë kohë më parë dhe të ktheheshim në futboll nga pandemia dhe të gjithë ia dolëm ta bënim atë në mënyrën më të mirë të mundshme. Pra, ne do të duhet të vazhdojmë të investojmë në kërkimin mjekësor, në aktivitetin mjekësor, në teknologji, si dhe në ndihmën e mjekësisë. Ju jeni këtu për të na ndihmuar dhe për të ndihmuar botën të përparojë dhe të ndërmarrë hapa përpara në mbrojtjen e shëndetit të lojtarëve dhe të gjithë atyre përreth tyre”, tha Infantino.
   
   
Reprezentacioni A