Akademia e FFM-së: Gjenerata 2009 e udhëhequr nga Dragan Naçevski fillon me përgatitje

Publikuar më 14 Август, 2023 Lajme, Akademia e Futbollit


Futbollistët e rinj të gjeneratës 2009 nga Akademia e FFM-së të udhëhequr nga trajneri Dragan Naçevski kanë filluar përgatitjet.

Në periudhën paraprake, kjo gjeneratë e re ka mbajtur dy kampe stërvitore në Knezhino dhe Dojran. Në periudhën nga 28 korriku deri më 4 gusht u mbajt kampi i parë stërvitor në Knezhino. Nga data 7 gusht deri më 13 gusht është mbajtur kampi stërvitor në Dojran.

Trajneri i gjeneratës së futbollistëve të lindur në vitin 2009, Dragan Naçevski dha komentet dhe vizionin e tij për brezin e ri të përzgjedhur të futbollistëve.

“E kemi shfrytëzuar në mënyrën më të mirë periudhën e kaluar për t’u përgatitur sa më mirë për aktivitetet që na presin në periudhën e ardhshme. Kemi mbajtur dy kampe stërvitore në Knezhino dhe Dojran. Jam i kënaqur që pata mundësinë të kem në dispozicion 28 fëmijët që janë pjesë e Akademisë së FFM-së”.

“Fëmijët janë gjatë gjithë kohës bashkë dhe kanë mundësi të njihen shumë më mirë me njëri-tjetrin, të bëjnë miq dhe të shoqërohen. Me vete kemi edhe një psikolog sportiv, i cili është një faktor shumë i rëndësishëm, sidomos në këtë periudhë kur fëmijët duhet të zhvillohen në mënyrën e duhur dhe në drejtimin e duhur”.

“Në këto kampe stërvitore theksi është vënë para së gjithash në përgatitjen fizike të fëmijëve, por periudhën e kemi shfrytëzuar edhe për të punuar në ide tekniko-taktike. Jam i kënaqur me angazhimin e fëmijëve në këto përgatitje. Këta futbollistë janë ende të rinj, kanë një rrugë të gjatë për të bërë, por besoj se me një qasje reale dhe përkushtim nga të gjithë, mund të krijojmë futbollistë të rinj të mëdhenj që në të ardhmen do të jenë lider në klubet e tyre dhe në përfaqësuese”.

“Në Akademinë e FFM-së, fëmijët e vegjël i kanë të gjitha parakushtet që të zhvillohen, të mësojnë se cilat janë vlerat e vërteta dhe të bëhen futbollistë të shkëlqyer. Projekti bazohet në një program stërvitor që përputhet plotësisht me programin stërvitor të UEFA-s, të gjitha me një qëllim, zhvillimin real dhe të duhur të këtyre futbollistëve të rinj. Fëmijët janë akomoduar në objektin e Akademisë së FFM-së, ku kanë kushte të shkëlqyera. Ata kanë transport të rregullt të organizuar deri në shkollat ​​ku ndjekin mësimin, janë të akomoduar në akademinë e FFM-së, kanë një mentor që kujdeset për sjelljen e tyre në shkollë dhe jashtë saj”.

“Në çdo seancë stërvitore punojnë katër trajnerë (kryesor, asistent, trajner i fitnesit dhe portierëve), një fizioterapist dhe një mjek. Gjatë gjithë vitit shkollor caktojmë 15 deri në 20 ndeshje ndërkombëtare kundër ekipeve kombëtare dhe klubeve, në mënyrë që fëmijët të përparojnë dhe përmirësohen vazhdimisht dhe pas qëndrimit dyvjeçar në Akademi të kthehen në klube shumë më mirë dhe me më shumë përvojë. Besoj se kjo është mënyra e duhur për të ngritur cilësinë e futbollit vendor në përgjithësi”.

“Në këtë brez futbollistësh të rinj, ka një numër të madh fëmijësh të talentuar që shpresoj të bëhen lojtarë të ardhshëm të përfaqësueses A. Nga e njëjta Akademi vjen edhe Elif Elmas, Vllatko Stojanovski, Davor Zdravkovski, Milan Ristovski, të cilët janë futbollistë me karrierë të shkëlqyer ndërkombëtare dhe reprezentues standard.
   
   
Reprezentacioni A